HomeScurt Istoric

Prezentarea Facultatii

Turul virtual al Facultatii de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului


1852

De la începuturile organizării învăţământului superior pentru agricultură în Romania, problemele legate de o mai bună cunoaştere şi valorificare a fondului funciar s-au bucurat de o atenţie deosebită, constituind o preocupare încă de la înfiinţarea, în anul 1852, a Institutului Superior de Agricultură de la Pantelimon (predecesorul Universităţii de Știinte Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti).


1910

În anul 1910, an în care s-a promulgat legea pentru punerea în valoare a pământurilor din zona inundabilă a Dunării, a luat fiinţă, în cadrul Ministerului Agriculturii şi Domeniilor, Direcţia generală de Îmbunătăţiri Funciare, condusă între anii 1910 - 1917 de către reputatul inginer Anghel Saligny.


1934
În anul 1934 a fost înfiinţată în cadrul Academiei de Înalte Studii Agronomice din Bucureşti prima secţie de Geniu Rural din România.

1938
În anul 1938 Academia de Înalte Studii Agronomice a fost integrată în Școala Politehnică din Bucureşti sub titulatura de Facultate de Agronomie.

1948
În anul 1948, Facultatea de Agronomie s-a separat de Școala Politehnică din Bucureşti devenind Institutul Agronomic ”Nicolae Bălcescu” din Bucureşti.

1970
În anul 1970, ca urmare a demersurilor Profesorului Cesar Nicolau, absolvent al secţiei de Geniu Rural din Facultatea de Agronomie a fostei Școli Politehnice din Bucureşti, s-a înfiinţat Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare în cadrul Institutul Agronomic “Nicolae Bălcescu”, prin transformarea secţiei de Îmbunatăţiri Funciare care a funcţionat din anul 1962, la Institutul de Construcţii din Bucureşti. Primul decan al facultăţii (1970-1976 şi apoi în 1981 pentru o scurtă perioadă) a fost chiar Profesorul Cesar Nicolau.

1990
În anul 1990, la iniţiativa Profesorului Ramiro Sofronie şi cu sprijinul Profesorului Simion Hâncu, pe atunci Ministrul Mediului, s-a înfiinţat cea de-a doua specializare a facultăţii - Ingineria şi Protecţia Mediului în Agricultură. Ca urmare, denumirea facultăţii a devenit cea actuală - Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului.

1997
În anul 1997 a fost înfiinţată Specializarea de Cadastru la nivel de colegiu universitar, specializare reorganizată prin transformare la nivel de licenţă (4 ani) în anul 2005 sub titulatura Măsurători Terestre şi Cadastru.

2000
În anul 2000 au demarat la nivel de studii aprofundate/masterat cursurile specializări de Inginerie Rurala si Protectia Mediului.

2004

La iniţiativa Profesorului Gheorghe Alexe, a fost înfiinţată şi autorizată, la nivel de licenţă, cea de-a patra specializare FIFIM - Inginerie Economică în Construcţii.


2013

În anul 2013 s-a înfiinţat cel mai nou master acreditat în domeniul Ingineriei Mediului: Geomatică pentru Ingineria Mediului - Învăţământ cu frecvenţă - durata de 2 ani, ce are succes încă de la prima serie de studenţi.

магазин DVD фильмов
Battlefield 4 Beta обзоры, тесты, новости

Lista Absolvenţilor

Licenţă        Masterat
Buletin Ştiinţific

Lista Lucrărilor Ştiinţifice